Visionaire veganista

Met haar kleurrijke verjaardagstaarten, huisgemaakte pasta en foccacia gaf Morena’s Italiaanse nonna haar kleindochter de passie voor eten en gezellig samenzijn mee. Eén met de natuur, ging de Genkse veganista op zoek naar manieren om culinair genot te combineren met dierenwelzijn: kazen op basis van noten, verse pasta zonder ei en plantaardige tiramisù. Gestoeld op de nostalgische smaken van thuis, geschoeid op innovatieve leest.

Onbekend maar niet onbemind
Eens carnivoor, daarom niet voor áltijd carnivoor. Jeroen haalde lange tijd zijn neus op voor veggie en vegan. Tot Morena’s liefde hem niet enkel in het hart, maar ook in de maag trof. Het was zij die hem confronteerde met het soms bloedstollende verhaal van de vleesverwerkingsindustrie. Dankzij haar kookkunsten ontdekte hij dat plantaardige voeding veel verder gaat dan groenten en naast gezond ook bijzonder smaakvol en creatief kan zijn.
Eten met geweten

Het zaadje voor Foglia was geplant. Na een professionele scholing en corona-aanloop met afhaal- en cateringmaaltijden, openden Morena en Jeroen in 2022 hun eigen restaurant in de Vennestraat. Hier draait alles om beleving, ontdekking en zorgeloos genieten van dagvers en de allerhoogste kwaliteit. Intiem met twee of gezellig in groep. Maar áltijd met de puntjes op de i. En steeds in de wetenschap dat alles wat je eet tot stand kwam zonder dierenleed.

Eén 3-gangen menu, vol van smaak.

Check hier ons huidig menu